Jump to content
SAAB TEAM BULGARIA

NIKauto

Administrators
 • Брой теми

  394
 • Joined

 • Последно видян

 • Спечелени дни

  1

NIKauto last won the day on August 20

NIKauto had the most liked content!

Репутация в общността

1 Neutral

1 Follower

 1. Една баба се качва в автобуса: - Младежо, не виждате ли, колко съм възрастна, болят ме краката, отстъпете ми място! - Ами, добре, аз мога да карам и прав...
 2. Това са 11-е най-икономични автомобила в продажба Сред най-малко лакомите марки има както евтини автомобили, така и такива от премиум класа. Също се намират и модели от С-класата. Естествено не се размина и без изненади... В близкото минало ние си търсехме кола, взимайки предвид дизайна, простора в салона, мощността на двигателя и, естествено, динамиката. Разходът на гориво въобще не ни вълнуваше. Но след постоянните скокове на цените по бензиностанциите, на пръв план при избора на автомобил излезе икономичността. Много скъпо стана зареждането. В тази статия сме събали за вас моделите със най-скромния разход на бензин. Дизелови коли в списъка не сме включвали - това е отделна тема за разговор. 11-о място. Mazda 3: 6,0 л/100 км. 10-о място. Ford Fiesta/Focus: 5,9 л/100 км 9-о място. Volkswagen Polo: 5,7 л/100 км 8-о място. BMW 118i: 5,4 л/100 км. 7-о място. Skoda Rapid 1.4 TSI/Octavia 1.4 TSI: 5,3 л/100 км 6-о място. Mercedes-Benz A200: 5,2 л/100 км. 5-о място. Volkswagen Golf 1.4 TSI: 5,0 л/100 км. 4-то място. Audi A3 35 TFSI: 4,8 л/100 км. 3-то място. Mini Cooper: 4,6 л/100 км. 2-ро място. Kia Picanto 1.0 MPI: 4,4 л/100 км. 1-во място. Smart fortwo: 4,1 л/100 км. Най-вероятно победител при избора за максимална икономичност сред гореизброените няма да е Smart, а Kia Picanto. Корейската кола е по-просторна, а най-важното - тя е доста нова и скоро няма да изчезне от салоните на дилърите за разлика от Smart, чието производство върви към спиране. Аутобиз.бг
 3. ПОРЕДНАТА ДОЗА ИДИОТИ Единия водач е със почети 1 мм по висок от другия. Гарнитурата остава във въздуха без притискане между блок и глава. О-пръстена е махнат да не надува системата. Вече е сложен след смяна на гарнитура глава сега не надува.
 4. Мисълта на Достоевски "Красотата ще спаси света" днес е напълно неразбрана... Половината човечество смята, че става дума за селфи, а другата за Мис Свят.
 5. Остатъците от вечерята и яйчната черупка, които вие изхвърляте по време на готвене, ще се върнат при вас във вида на чисто нови автомобили или резервни части за старата ви кола. Това не е шега, а постижение на съвременната наука. Изследователи от Университета в щата Охайо изучават начините за използването на доматената ципа, яйчената черупка и други натурални отпадъци за производството на автомобилни части. Целта е да се направят новите коли по-евтини, дълготрайни и екологични. Професорът от Университета в щата Охайо Катрина Корниш разказа пред Automotive News, че доматената ципа е доста здрава и прекрасно подходжа за изработването на втулки за колите, тампоните на двигателите, гумите и маркучите, а също и да други части. Това се отнася и за черупката на яйцето. Звучи неправдоподобно, но кулинарните отпадъци могат да помогнат за заменянето на техническия въглерод, срещан в гореизброените детайли. Техническият въглерод се добива чрез изгарянето на тежки петролни продукти. При това в атмосферата се изхвърлят вредни вещества. Доматената ципа и черупката на яйцата се добиват по доста по-екологичен начин, а преработката им не вреди на околната среда. На теория, отслужилите своето детайли от натурални вещества ще бъдат и по-лесни за рециклиране. Това не е първият случай, когато растения и органични вещества се ползват в производството на автомобили. Например, Ford и Lear са разработили пяна за седалките на основата на соя. Такава е използвана в Мустанг от 2008 година. През 1941 година Хенри Форд е разработил и създал автомобил, чиято каросерия е била изработена от смес между соеви зърна, пшеница и коноп. А помните ли трабантите, които обикаляха целия Източен блок? Та тях не можеше човек да блъсне, или да ги смачка при утилизация. А причината бе, че те бяха направени от смес от смола и памучни или вълнени влакна с името дюропласт. Учените в края на краищата успяха да направят бактерии, които да изядат Трабанта, оставяйки след него само малки метални трохи. Днес автомобилните производители работят върху създаването на дълготрайни компоненти и вярват, че промяната в молекулярния състав на частите ще позволи целта да бъде постигната - например, ресурс от 1.5 милиона километра. Autobiz.bg
 6. Лявата истинска дясната фалшива. Липсва надписа за свещите Няма производствен етикет При оригиналната касета има всички видове надписи за разлика от ментето. Оригинал се смята само производител SEM ШВЕЦИЯ. Всички останали нямат обратна връзка от свещите към ECU-to. Проблемите са, че трионика се ошашква колата губи постепенно мощност и трудно пали. Засегнати са всички трионици със черна или червена касета мотори 204,205, 234 и 235 .
 7. Ще трябва да те разочаровам. Празни са и не държат изобщо.
 8. Ремък сложен в обратна посока на въртене.
 9. Като свирят накладките правиш канал. Канала обикновено е по средата не под ъгъл.
 10. Интересна логика 1. Да се знае кога е сменен 2. Да се сравни цената 3. Да се следи колко изкара По лесно е да има сервизна книжка.
 11. Заради голямото уплътнение в средата са му отваряли 2 пъти мотора.
 12. Вързано е със кабел, а не със тел защото караме Мерцедес.
 13. Самодеец , но в добрия смисъл. Преклон пред Българския гений.
 14. Някой хора не разбират от дума. Умиращ акумулатор води до отлепяне на ламелите на ротора. Освен батерията сменяш стартер. Евтиното излиза скъпо.
×